Παράσταση

Hecuba, Hekabe, Hecabe, Hecube, Εκάβη

EKAVH_all

Βασικοί συντελεστές της θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στο «Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες», είναι ο Σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι και η Διευθύντρια Παραγωγής Κατερίνα Μπερδέκα.

Ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση σε audition επιλέχθηκαν τέσσερις ηθοποιοί, οι Ανδρονίκη Μερτίρη (καταγωγή: Αλβανία), Βέφη Ρέντη (καταγωγή: Αλβανία), Κωστής Σειραδάκης (καταγωγή: Ελλάδα) και Στέφανος Μουαγκιέ (καταγωγή: Ουγκάντα).

Η Δημιουργική Ομάδα της θεατρικής παράστασης συμπληρώνεται με τη θεατρολόγο – δραματολόγο Ναταλί Μηνιώτη, τη βοηθό σκηνοθέτη Μαριάνθη Γραμματικού και τη σκηνογράφο – ενδυματολόγο Άση Δημητρολοπούλου.

Οι πρόβες για την παράσταση πήραν τη μορφή διδασκαλίας των εμπλεκομένων καλλιτεχνών σε θέματα αρχαίου ελληνικού δράματος. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα ιστορικά στοιχεία της εποχής σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη δραματουργική επεξεργασία ορισμένων αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Τα έργα αυτά ήταν προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να πραγματεύονται με σαφήνεια το θέμα του Ξένου– ή άλλως του Μετανάστη, σύμφωνα με τη σύγχρονη ορολογία. Τελικά, η συγκεκριμένη προσέγγιση του αρχαιοελληνικού θεατρικού λόγου, οδήγησε την ομάδα να διαμορφώσει τη δική της αισθητική, όχι μόνο σε διανοητικό ή συναισθηματικό επίπεδο, αλλά φυσικά και πρώτιστα στο πλαίσιο της σκηνικής του παρουσίασης. Ο αυτοσχεδιασμός και η μουσική ερμηνεία αποτέλεσαν το επιστέγασμα αυτής της «θητείας» στον τραγικό λόγο.

Μελετήθηκαν τα κείμενα των τραγωδιών: Εκάβη, Τρωάδες, Ελένη, Ιφιγένεια εν Ταύροις, Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Ανδομάχη. Τελικά, επιλέχθηκε να παρουσιαστεί κατά κύριο λόγο το κείμενο της Εκάβης, με μικρά αποσπάσματα και προσωπικά κείμενα των συμμετεχόντων ηθοποιών, όπως επίσης επιλογές από γνωστά κείμενα συγγραφέων των χωρών καταγωγής τους.

Παράλληλα, θα ακουστεί ζωντανή μουσική με παραδοσιακά μουσικά όργανα και τους ηθοποιούς να ερμηνεύουν τραγούδια ξενιτιάς και μοιρολόγια ελληνικά, αλβανικά και αφρικανικά.

Παραστάσεις: Απόγ: Δευτ., Τρ. 7 μ.μ.
Εισ.: Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια: 60′